3. kolo: Hodonín poprvé ztratil, Jurča ale znovu bodoval

3. kolo: Hodonín poprvé ztratil, Jurča ale znovu bodoval

Jaroslav Svoboda, čtvrtek 22.9.2016
Třetí kolo východní skupiny 2. ligy je minulostí. Draci konečně dohráli své utkání, v Brně zvítězili 4:2, když ani jednou nepustili domácí tým do vedení. Technika tak zůstává jediným týmem bez bodového zisku, je tedy poslední. První bod naopak ztratil Hodonín, který doma musel v duelu s Opavou až do prodloužení. V něm ve třetí minutě rozhodl Petr Peš a Hodonín tak zůstává na čele ligové tabulky. Ve zbývajících dvou zápasech uspěly domácí týmy, Poruba přehrála Valašské Meziříčí 6:4, Nový Jičín pak v derby rozstřílel Kopřivnici 7:1. Ligovou dovolenou si tentokrát užíval Vsetín.
SKUPINA ČEZ

Výborný vstup do sezóny mají za sebou hokejisté Hodonína a Poruby. Drtiče dotáhl na úplné čelo ligové tabulky, a to velmi značnou měrou, i Petr Jurča, šumperský odchovanec. Ten v každém kole vydatně bodoval, nejinak tomu bylo i v domácím utkání s Opavou. Nicméně tentokrát to Hodonínu stačilo "jen" na dva body. Výborný večer totiž zažil hostující útočník Tomáš Polok, který v mládežnických výběrech oblékal i dres Komety, v seniorské kategorii však přes hlavu za deset let své kariéry přetáhl pouze ten opavský. V Hodoníně vstřelil dvě důležité branky, na tu první přihrál. 

Opava během utkání třikrát vedla, jenže v čase 55:39 to byl domácí Kadlec, kdo nakonec poslal zápas do prodloužení. A v něm rozhodl o domácí výhře Petr Peš. Hodonín tak porazil Opavu, aniž by v zápase vlastně jedinkrát vedl.

Podstatně jednoznačnější byl vývoj utkání v Novém Jičíně, kam dorazili hokejisté nedalekého výběru Kopřivnice. Duel měst, která dělí necelých 15 kilometrů, jasně ovládli domácí hráči, kteří nakonec zvítězili 7:1. Na jediné brance hostů se asistencí podílel i bývalý hráč Draků Adam Červenka. Domácí tým vyrukoval do utkání s novou tváří, útočníkem Romanem Rácem. Ten před dvěma lety reprezentoval Slovensko a stal se hvězdou olomouckého výběru v extralize. Nadějný rozmach v kariéře však zastavil zánět srdečního svalu. Premiéru v novojičínském dresu však odchovanec trenčínského hokeje oslavil třemi asistencemi.

Své první branky v sezóně zaznamenal domácí útočník Jakub Schwarz, který již ve třetí minutě nasměroval svůj tým za vítězstvím, o dvě minuty později pak vstřelil vítězný gól Chvostek. Třetí třetinu pak ještě okořenila bitka Pargáče s Novotným. 

Nejvíce branek viděli diváci v Ostravě. Domácí Poruba porazila hostující Valašské Meziříčí 6:4, za hosty se poprvé v sezóně gólově prosadil i Tomáš Brunec. Ani jeho trefa však na bodový zisk nestačila a Bobři tak jsou po třech neúplných kolech sedmí. Poruba se naopak drží v těsném závěsu za Hodonínem. Největší podíl na tom tentokrát měla dvojice David Zachar - Jan Hudeček, když se oba zmiňovaní útočníci prosadili v utkání dvěma góly. Asistence si pak v domácím výběru připsali také exšumperští obránci Marek Bail a Ivan Puzič.

O výhře domácích rozhodla třetí třetina, do které obě mužstva vstupovala za stavu 3:3. Jenže již po čtyřech minutách se prosadili Hudeček a Piecha a hosté pak již nenašli ráznou odpověď.

Na čele soutěže Hodonín s Porubou

Na špici druholigové tabulky skupiny Východ se tak usadila dvojice Hodonín - Poruba. Avšak potřeba jedním dechem dodat, že Vsetín, jeden z hlavních favoritů, odehrál zatím pouze jediné utkání, ve kterém byl stoprocentní. A to samé platí po třech kolech i o Šumperku.

Nejproduktivnějším hráčem ligy je v tuto chvíli osmibodový Petr JURČA, šumperský odchovanec hájící barvy Hodonína. Na kontě má kromě třech asistencí i pět branek, což z něj zároveň činí nejlepšího střelce soutěže. Spolu s Jurčou vládnou bodování ligy i jeho hodonínští spoluhráči Jakub Kadlec (4+2) a Petr Peš (1+5).

Střelecky se daří také Janu Hudečkovi z Poruby, který je s Kadlecem v tabulce střelců se čtyřmi zásahy společně druhý, za Jurčou. Po třech gólech na kontě pak mají opavský Polok a Fojtík z Valašského Meziříčí. Druhý jmenovaný všechny své trefy zaznamenal v přesilových hrách, více než jeden gól v početních výhodách pak již dokázal vstřelit pouze Jurča, který se v přesilovce prosadil dvakrát.

Nejtrestanějším hráčem soutěže je po třech neúplných kolech kopřivnický Martin Kabeláč se šestnácti trestnými minutami.