Draci se nedokázali srovnat s hrou Kopřivnice, ta v sérii vyrovnala

Draci se nedokázali srovnat s hrou Kopřivnice, ta v sérii vyrovnala

Tomáš Ostřanský, pondělí 5.3.2018
Byť Draci do utkání vstoupili lépe, a zásluhou Kovaříka se v 15. minutě ujali vedení, nakonec z Kopřivnice odjíždí s nepořízenou. Od druhé třetiny se téměř nedostali ke své hře. Utkání poznamenala spousta vyloučení a provokací, což hru dokonale rozkouskovalo. Když potom čárový rozhodčí "namazal" Červenkovi do parádní šance a Marek následně proměnil brejkovou situaci v oslabení, začínalo být s hokejisty Šumperka zle. Ve třetí třetině ještě vykřesal naději a vyrovnání ve 42. minutě Gewiese, ale následně Lakosila, který měl zakrytý výhled, opět překonal Marek lehkým nahozením a určil konečný stav zápasu 3:2 ve prospěch Tatrovky.
SKUPINA ČEZ
Předkolo 2 pondělí 5.3.2018
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
HC Kopřivnice - DRACI PARS ŠUMPERK
3:2
(0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Červenka (Vyčesaný, Tomášek), 39. Marek, 55. Marek (Pargač, Tomášek) – 15. Králík (Gewiese, Schejbal), 42. Gewiesse (Lehečka, Kovařík). Rozhodčí: Cabák - Bojda, Mikler. Vyloučení: 13:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 765. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek (A), Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Červenka, Pargač, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík (C), Mach, Suchý, Bartošák (A), Pěnčík, Kofroň, Gola
Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák (C) – Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Müller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal (A), Cink (A), Ostřanský

Komentář k zápasu

Dle slov Jozefa Zavadila Draci dobře věděli, jak těžký úkol je v Kopřivnici čeká. Kopřivnice chtěla využít silové převahy a to se začalo rychle potvrzovat, byť v první třetině to Draci ještě zvládali vybalancovat. Dokonce se v 15. minutě ujali vedení 1:0, když si obrana tatrovky vůbec nevšímala Lukáše Králíka, který si najel do volného prostoru mezi kruhy a s přehledem skóroval. Utkání se však postupně začalo vyostřovat, což byla voda na mlýn borců z Kopřivnice.

Prakticky ihned po začátku druhé třetiny sehrál ve vyrovnání Kopřivnických důležitou roli čárový rozhodčí. Zády ke hře vjel nesmyslně do dráhy Gewiesovi, kterého tak odstranil ze hry. K puku se dostal volný Červenka, a než se Sedlák stačil dostat do obranného postavení, exšumperský hráč z dobré pozice obstřelil Lakosila – 1:1. Následovala série více, či méně zbytečných zákroků na obou stranách, z nichž si hlavní rozhodčí mohl vybírat fauly k potrestání.

Že jsou přesilovky v letošní sezóně slabinou draků, toho si nelze nevšimnout. Jak značí známé pořekadlo, když není ranky, není ani branky. Paradoxně, právě při pokusu o střelu v přesilovce přišla brejková situace Kopřivnice, která skončila vedoucím gólem domácích. Marek si dobře vybruslil, a byť bráněn Sedlákem, kterému jeho parťáci z formace nedojeli na pomoc, švihem dobře mířil nad Lakosilovu lapačku.

Ve dvaačtyřicáté minutě potom Draci přece jen využili jednu ze svých početních výhod, když Lehečkovu střelu dorazil za Hromadova záda Petr Gewiese. Rozuzlení nakonec přinesla nenápadná střela, nebo spíše nahození na bránu z hole Miroslava Marka. Puk vyplaval zpoza bránícího Jakuba Řezáče a překvapený Vlastimil Lakosil sice ještě stačil vytrčit rameno, jenže ani to nepomohlo. Kotouč se odrazil neomylně pod břevno a určil tak konečný výsledek zápasu. Draci sice v závěru dostali další šanci v přesilové hře a odvolali brankáře, jenže Kopřivnice už toto cenné vítězství nepustila.