Draci porazili Nový Jičín, v play-off narazí na Kopřivnici

Draci porazili Nový Jičín, v play-off narazí na Kopřivnici

Redakce, středa 28.2.2018
Šumperští hokejisté se rozloučili se základní částí vítězstvím 5:2 v Novém Jičíně, když za ziskem všech bodů vykročili skvělou úvodní třetinou. V ní nasázeli domácím všech pět branek, Nový Jičín stačil do konce utkání výsledek již pouze korigovat. Po dvou brankách si připsali Michal Vymazal a Jakub Lehečka. V návaznosti na výsledky obou zbývajících zápasů kola pak Draci ve čtvrtfinále play-off 2. ligy narazí na celek Tatry Kopřivnice. Poprvé v historii se tak šumperský a kopřivnický hokej střetnou ve vyřazovacích bojích. Play-off startuje na šumperském ledě v sobotu 3. března 2018 od 17:00.
SKUPINA ČEZ
49.kolo středa 28.2.2018
HK Nový Jičín - DRACI PARS ŠUMPERK
HK Nový Jičín - DRACI PARS ŠUMPERK
2:5
(0:5, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Kocián (Uhlár, Chvostek), 47. Kocián (Sonnek) - 1. Vymazal (Půhoný), 7. Vymazal (Sedlák, Lakosil), 9. Lehečka (Králík), 13. Lehečka (Fischer, Ostřanský), 16. Půhoný (Vymazal, Sedlák). Rozhodčí: Vaněk - Novotný, Bubela. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:5, 2:5.
Slovák (16.Bechný) – Adamík, Már, Hruška, Tomeček, Foltýn, Janiczek, Krupa, Pecha, Málek, Motloch, Kafka, Chvostek, Gebauer, Kocián, Irgl, Sonnek, Uhlár
Lakosil (Svoboda) – Schejbal, Štáva, Ďurkáč, Bažant, Řezáč, Sedlák - Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Müller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal, Ostřanský

Komentář k zápasu

Výsledek utkání v Novém Jičíně již nemohl nic změnit na postavení šumperských Draků před play-off, třetí místo bylo zaručeno. Oproti tomu domácí celek ještě bojoval o to, zda do vyřazovacích bojů vstoupí s výhodou domácího prostředí, či nikoliv. A nakonec ho v tomto směru prohra vyšla draho.

Draci zažili v Novém Jičíně parádní úvodní třetinu, po které bylo o vítězi duelu jasno. Již v úvodní minutě otevřel skóre Michal Vymazal, další branky přišly v dlouhé přesilové hře o pár minut později. V přesilovce pěti proti třem zvýšil znovu Michal Vymazal, hned vzápětí pak přidal třetí gól Jakub Lehečka a bylo jasné, že Šumperk vykročil rázně za tříbodovým ziskem.

Tuto snahu hosté podpořili ještě dalšími dvěma góly do konce úvodní třetiny. Čtyři minuty po svém úvodním gólu v zápase, po kterém následoval i oddechový čas Novojičínských, přidal druhou branku Jakub Lehečka. A Šumperk pak přidal další trefu i v oslabení, kdy z trestné lavice sledoval gólovou dorážku Jiřího Půhoného potrestaný Milan Ostřanský.

V dalším průběhu zápasu již skórovali pouze domácí. Již ve 21. minutě se prosadil Ivo Kocián, ovšem tento zásah nepřinesl překotné zvýšení aktivity ze strany domácích. Draci v relativní pohodě drželi vysoký náskok a sami naopak hrozili před Bechným, který po pátém gólu vystřídal Slováka.

Žádné vyústění zápasu v nečekané drama se nekonalo ani ve třetí třetině. Navíc to byli hosté, kdo měl více ze hry, ale Bechný držel své čisté konto i po akcích Fischera či Skopala. Nakonec se prosadili domácí. Lakosil sice Sonneka ještě vychytal, ale Ivo Kocián se již z dorážky nemýlil.

Ani další úspěch domácích změnu v obrazu hry příliš nepřinesl. Novojičínští naopak podstoupili hned trojí hru v oslabení, což samozřejmě hrálo do karet hostům. Ti v závěru utkání přežili také početní nevýhodu podpořenou domácí power-play. Skóre se však již neměnilo, byť Fischer mohl v samotném závěru pečetit výhru střelou do odkryté branky. Ale minul.

Draci ukončili základní část na třetím místě a po konstelaci ostatních výsledků se nakonec v předkole střetnou s Kopřivnicí.