Pomsta byla sladká, Draci nastříleli pět branek a Lakosil zase s nulou

Pomsta byla sladká, Draci nastříleli pět branek a Lakosil zase s nulou

Jaroslav Svoboda, sobota 16.12.2017
Hokejisté kopřivnické Tatrovky jsou jediným týmem, který v dosavadním průběhu letošní sezóny v Šumperku bodoval. Zvládli to dokonce za tři body, tentokrát ale na Draky nestačili. Šumperk rozhodl utkání již v jeho úvodní třetině, kterou vyhrál 3:0. Hosté naopak nedokázali vstřelit branku a po drtivou většinu utkání i marně hledali cestu do střeleckých pozic. Když už pak našli prostor před Vlastimilem Lakosilem, tak ten vše pokryl. Draci slaví devátou letošní domácí výhru z deseti odehraných zápasech, zkušený brankář pak drží již 149 minut neprůstřelnost.
SKUPINA ČEZ
29.kolo sobota 16.12.2017
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Kopřivnice
5:0
(3:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Vachutka (Cink), 6. Šťáva (Ostřanský), 18. Řezáč (Kovařík, Schejbal), 56. Sedlák (Půhoný), 58. Ostřanský (Fischer, Lehečka). Rozhodčí: Šudoma - Pospíšil, Wesley. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 597.
Lakosil - Gewiese, Procházka, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák - Půhoný, Cink, Vachutka - Kovařík, Vymazal, Králík - Fischer, Ostřanský, Lehečka - Müller, Hroch
Hromada - Heinzl, Stříž, Marek, Kropka, Mrowiec, Bail, Merenda - Červenka, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík, Mach, Suchý, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola

Komentář k zápasu

Hosté se před samotným duelem netajili smělými plány, že by chtěli navázat na vítězství z prvního duelu obou celků hraného v Šumperku. Tehdy Tatra vyhrála 2:1. Jenže tentokrát neuběhlo ani pět minut a bylo jasné, že pokud bude chtít opravdu uspět, bude muset vytáhnout ze svého repertoáru velmi kvalitní výkon.

Šumperk totiž vstoupil do utkání velmi aktivně a ve čtvrté minutě prosvištěl kolem levého mantinelu Jiří Půhoný. Jeho přihrávku před branku ještě Cink nevyužil, stačil ovšem postrčit kotouč DANIELU VACHUTKOVI, který nadvakrát protlačil puk za Hromadova záda. Uběhly dvě minuty a znovu z levé strany vypálil s pukem vpřed do přečíslení Ostřanský, který předal kotouč najíždějícímu spoluhráči. ONDŘEJ ŠŤÁVA se v obrovské šanci neunáhlil, nasadil Hromadovi kličku a do prázdné branky zvýšil již na 2:0!

Produktivní úvod zápasu nalajnoval další průběh hry. Hosté i tak měli velkou šanci vrátit se do zápasu, ale ani v dvojnásobné početní výhodě výrazněji Šumperk nepotrápili. Naopak sami po zbytečných a netaktických faulech museli čelit tlaku. Zvláště Kropkovo napadení Vymazala na útočné modré hosty mrzelo. Šumperk totiž ve výhodě zcela rozebral bránící kvartet a po nádherné kombinaci celé formace Draků zakončoval JAKUB ŘEZÁČ z prostoru brankoviště do zcela prázdné klece hostů.

Třígólový náskok Šumperk bedlivě hájil, hosty do šancí nepouštěl a naopak měl ve druhé třetině dost šancí vedení navýšit. Jenže Kovařík po Gewieseho akci minul prázdnou klec. Jedinou těžší chvíli v zápase prožili domácí v polovině zápasu, jenže Vlastimil Lakosil skvěle pochytal příležitosti hostů. Ve 31. minutě byl Půhoný v úniku faulovaný a došlo na trestné střílení. Šumperský forvard hledal v koncovce skulinu mezi betony Petra Hromady, ten ovšem uhájil svou klec.

Poslední třetina nabídla nepříliš pohledný hokej, kdy domácí hájili většinu času vedení, hosté pak mnohokrát chybovali v kombinacích. Přesto se musel blýsknout Lakosil, jehož další skvělý zákrok zachránil ve 43. minutě čisté konto. A když už se zrodila ze hry velká šance jednoho z týmů, padl gól. V 56. minutě předal Sedlák kotouč Půhonému, který si vybruslil k mantinelu. V ten moment již TOMÁŠ SEDLÁK zakotvil u pravé tyčky kopřivnické branky a zpětnou přihrávku Půhoného s lehkostí poslal do odkryté klece hostů.

O chvíli později minul Lukáš Králík, Šumperk se přesto dočkal páté trefy. V signalizované výhodě si několikrát vyměnili kotouč Jakub Lehečka s MILANEM OSTŘANSKÝM, který celou souhru zakončil ránou do odkryté branky.

Vlastimil Lakosil uhájil čisté konto a neinkasoval již 149 minut v kuse. Naopak Draci zaokrouhlili bilanci v domácích zápasech na parádní skóre 60:12, to vše v 10 odehraných zápasech. A ještě jeden statistický údaj - z posledních třech utkání drží Draci plný počet bodů a skóre 21:1. Znáte lepší pozvánku na příští duel, šlágr ligy proti Porubě?

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (Draci Šumperk): Další výhra mě těší, navíc proti Kopřivnici, se kterou jsme měli pasivní bilanci. Myslím, že jsme byli od začátku lepším mužstvem a budovali si už od první třetiny cestu k vítězství. Ani prostřední část ale nebyla lehká. Kopřivnice hraje pořád stejně, nepoložila se a měla nějaké šance. Náš brankář ale spoustu šancí pochytal, ale my na druhou stran neproměnili trestné střílení. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že si náskok v klidu pohlídáme. Nakonec se nám podařilo dát další dva góly, takže panuje spokojenost.

Fotografie ze zápasu