53 minut hokeje a tři regulérní kola boxu viděli diváci v Přerově

53 minut hokeje a tři regulérní kola boxu viděli diváci v Přerově

Roman Skokan, Jaroslav Svoboda, úterý 22.8.2006
P ř e r o v - Jen necelých 54 minut trvalo utkání mezi Přerovem a Šumperkem v rámci přípravy na sezonu 2006/2007. O přívlastku přátelské se dá ale směle pochybovat. Místo sirény totiž ukončila zápas hromadná šarvátka hráčů obou klubů. Z hokejového hlediska diváci viděli zajímavé utkání hrané nahoru-dolů, kde i když Draci hráli výsledkově "druhé housle", drželi s domácími herně krok.
SKUPINA ČEZ
přát. úterý 22.8.2006
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS ŠUMPERK
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS ŠUMPERK
5:4
(2:1, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Hajšman (Rajnoha), 19. Ditrich (Sprušil), 25. Rajnoha (Hajšman), 33. Ditrich (Sprušil), 45. Saj (Žibrita) - 20. Holík (Martinka), 29. Stejskal (Kučera), 30. Dostál (Ohnutek, Novosad), 40. Kukol (Holík).
Diváci: -.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Utkání nedohráno, ukončeno v čase 53:47 po hromadné šarvátce
Láníček (33. Krejčí) - Pála, Rajnoha, Hruška, Štěpán, Halouzka, Hrad, Sprušil, Ditrich, Hajšman, Žibrita, Saj, Kolář, Rak, Prieb, Kumonc, Vodička, Foldyna, Martinák
Nimmerrichter - Güttler, Holík, Kukol, Ladecký, Halas, Jurča - Kučera, Kočara, Martinka - Novosad, Antonovič, Budina - Ohnutek, Dostál, Kulhaj - Fischer, Pekr, Čížek - Stejskal

Komentář k zápasu

Ač Draci srdnatě bojovali s domácím Přerovem, výhry se nedočkali. A stejně tak bylo marné čekání na závěrečnou sirénu utkání. Po incidentu Vodičky s Novosadem se na ledové ploše strhla hromadná rvačka, na kterou rozhodčí Lakomý reagoval úprkem do kabin a oznámením o konci zápasu. Nic jej neoblomil ani pískot téměř 200 přerovských diváků. Draci podlehli domácím 4:5, když v celém utkání neustále dotahovali domácí výběr.

Byli to ale šumperští hokejisté, kteří ovládli první minuty zápasu a nebýt smůly, mohli jít i do vedení po obrovské šanci Vladimíra Kočary. Expřerovský útočník ale break v oslabení nezužitkoval. Na druhé straně pak zasahoval junior Nimmerrichter, domácí útočníky ale bravurně vychytal. Další velkou šanci měl Novosad, jenže minul prázdnou branku a tím nazlobil hokejového boha. Nejprve se ještě zastřeloval Žibrita, o chvíli později pak otevřel skóre utkání Hajšman. Diváci se již pomalu obraceli ke stánku s pivem, když udeřilo podruhé. Marek Ditrich prostřelil Nimmerrichtera a zdálo se, že domácí posílá s dvougólovým vedením do kabin. Avšak Aleš Holík byl zcela jiného mínění a devět vteřin před sirénou snížil.

Ve 25. minutě hráli domácí přesilovku 5 na 3 a Pavel Rajnoha ji zužitkoval a přetavil ve třetí gól Hanáků. Další divoká přestřelka olemovala polovinu normální hrací doby utkání. Nejprve slavil premiérovou trefu za Draky Martin Stejskal, první srovnání v utkání pak přinesl navrátivší se odchovanec šumperského hokeje Petr Dostál. Jen co se ale přehoupl zápas přes 30. minutu, vedli opět hokejisté Přerova. Svou druhou branku v utkání prezentoval Marek Ditrich. Jenže se opakoval závěr první třetiny a domácí "odjeli" do kabin dřív, než-li by bylo zdrávo. Další srovnání přinesla branka Michala Kukola, dalšího navrátilce.

Poslední třetina trvala oproti zvyklostem pouhých 13 minut. I tak se v ní domácí dočkali vítězné branky, prosadil se Adam Saj, přerovská posila z Olomouce. Další průběh přinesl tradiční pohled na oboustranně aktivní hokej, jemuž udělal přítrž až sporný zákrok Novosada na Vodičku. Ten jej ocenil bouchnutím šumperského útočníka holí do přilby. Následná oboustranná gestikulace obou provinilců před hlavním sudím skončila nefalšovanou "hospodskou" bitkou. Rozhodčí Lakomý se po skončení "rekonstrukce prusko-rakouské bitvy z roku 1866" odebral do kabin a tím také utkání za pískotu tribun skončilo.

Fotografie ze zápasu