18 branek bylo divákům odměnou za jejich pomoc dětem

18 branek bylo divákům odměnou za jejich pomoc dětem

Jaroslav Svoboda, sobota 5.8.2006
Š u m p e r k - Divokou remízou 9:9 skončil duel mezi Draky a výběrem Dětského klíče, který sestavil Dušan Bařica. Ten na šumperský led přivedl ve prospěch dobré věci opravdové hvězdy českého hokeje v čele s Petrem Čajánkem, Martinem Eratem či Jiřím Dopitou. Srdce šumperských pamětníků poté potěšila účast Martina Jenáčka, Dušana Bařici, Pavla Nešťáka a spousty dalších. Všechny poté potěšil i výnos celé akce, který byl poukázán dětem postiženým autismem.
SKUPINA ČEZ
přát. sobota 5.8.2006
DRACI PARS ŠUMPERK - Dětský klíč
DRACI PARS ŠUMPERK - Dětský klíč
9:9
(3:4, 3:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 11. Cabaník, 15. Novosad (Ondráček), 17. Cabaník, 28. Güttler (Cabaník), 36. Martinka (Kočara), 38. Cabaník (Čížek, Jurča), 45. Jurča (Antonovič), 45. Čížek (Güttler), 46. Pekr (Čížek) - 10. Boháč (Bařica, Šesták), 11. M. Erat (K. Rachůnek), 14. Duba (Šesták), 15. Čajánek (Balaštík, M. Erat), 24. Bařica (Boháč, Čajánek), 32. Šesták, 41. K. Rachůnek (M. Erat), 43. Bařica (K. Rachůnek), 54. M. Erat (Čajánek, Balaštík). Rozhodčí: Milan Minář - Tomáš Eremka, Petr Cikryt. Vyloučení: 0:1. Diváci: 760.
Tihlář (Piterka) - Güttler, Holík, Ondráček, Osina, Hajas - Antonovič, Budina, Cabaník, Čížek, Kočara, Kulhaj, Martinka, Novosad, Stejskal, Šašek, Pekr
Nešťák (Nimmerrichter) - Karel Rachůnek, Krajíček, Kindl - Dopita, Balaštík, Martin Erat, Čajánek, Jenáček, Kučera, Kormunda, Boháč, Duba, Šesták, Bařica

Komentář k zápasu

Více než o výsledek šlo v utkání současného výběru Draků s tím minulým, navíc obohaceným o některé hvězdy českého i světového hokeje, o pomoc a podporu dobré věci. Dušan Bařica ve spolupráci s Dětským klíčem Šumperk připravil utkání, jehož výtěžek byl věnován právě Dětskému klíči a jeho prostřednictvím dětem postiženým autismem.

Téměř nikoho tudíž nezajímalo, jestli vyhraje ten či onen celek, diváci jako odměnu za svou pomoc dobré věci spíše mohli vidět opravdové hvězdy v akci. A ty se jim odvděčili. V pozvolně hraném utkání šel výběr Dětského klíče v první třetině do vedení, když během pěti minut nasázeli Tihlářovi hned čtyři branky. Draci dokázali skórovat třikrát, z čehož nejlépe si vedl s dvěma góly Richard Cabaník.

Ve druhé části hry pak slovenská posila dovršila hattrick, čímž napomohla ke srovnání stavu. Draci v této části hry vyhráli 3:2 a srovnali na 6:6. Za Dětský klíč se trefil i organizátor akce, prostějovský Dušan Bařica, který stále potvrzoval své přetrvávající kvality.

Poslední třetinu poznamenala rychlá kanonáda domácích, kteří během necelých dvou minut skórovali hned třikrát. Poslední gól Draků v utkání vstřelil talentovaný a již nyní u publika oblíbený Matěj Pekr. Hosté srovnali zásluhou stříbrného hokejisty z mistrovství světa, Martina Erata. Ten zakončil kombinaci hvězd po ose Čajánek - Balaštík.

Po konečném výsledku 9:9 následovaly samostatné nájezdy, které ovládli hokejisté Dětského klíče. Po utkání pak na ledové ploše došlo k předání nejen šeku čítajícího zisk ze vstupného, ale i oficiální oznámení překvapivě dobrých výsledků dražby dresů hokejového týmu Dětského klíče. Z jeho středu se nejdráž ocenil dres Jiřího Dopity, ale pozadu nezůstaly ani ostatní dresy.

Potřeba je určitě poděkovat všem hráčům i organizátorům utkání, všem divákům, kteří přispěli svou návštěvou dobré věci. A také všem, kteří rozjeli nejzuřivější boj dne, tj. aktivním účastníkům aukce dresů.