Druholigové playoff mění pro sezónu 2017/2018 svoji podobu

Druholigové playoff mění pro sezónu 2017/2018 svoji podobu

Tomáš Ostřanský, čtvrtek 1.3.2018
Vzhledem k tomu, že východní skupina druhé ligy se postupem času smrskla na pouhou sedmičku účastníků, muselo pro letošní sezónu změnit svoji podobu také playoff (svazem označené v rámci 2. ligy jako playoff B). Draci dlouho bojovali o přímé nasazení do semifinále, nicméně v závěru soutěže pohrdli několika nabízenými šancemi a druhé místo po základní části prakticky věnovali Hodonínu.
SKUPINA ČEZ

Předkolo playoff

Týmy na třetím až šestém místě tabulky se utkají o postup do semifinále. Sedmý tým tabulky, tedy Opava, má volno. Vzhledem k administrativnímu sestupu klubu Antiradary Slaný, který hrál v Řisutech pod názvem HC Most, se nemusí bát ani sestupu. Ale zpět k předkolu, které začíná už v sobotu 3. března.

Celá vyřazovací část se hraje na tři vítězná utkání. Poměrně dlouho před koncem základní části bylo jasné, že třetí příčku obsadí Šumperk. O další příčky byla celkem tlačenice a až poslední soutěžní kolo rozhodlo o dvojicích pro vyřazovací boje. Za Šumperkem se umístil klub z Valašského Meziříčí, páté místo patří Ďáblům z Nového Jičína a šestého „fleka“ drží kopřivničtí. Hraje vždy lépe postavený tým s nejhůře postaveným, rozpis pro předkolo playoff je tedy následující:

sobota 3. 3. Draci Šumperk vs. Tatra Kopřivnice
Bobři Valašské meziříčí vs. Ďáblové Nový Jičín
pondělí 5.3. Tatra Kopřivnice vs. Draci Šumperk
Ďáblové Nový Jičín vs. Bobři Valašské Meziříčí
středa 7.3. Draci Šumperk vs. Tatra Kopřivnice
Bobři Valašské Meziříčí vs. Ďáblové Nový Jičín
případné čtvrté zápasy
pátek 9.3.
Tatra Kopřivnice vs. Draci Šumperk
Ďáblové Nový Jičín vs. Bobři Valašské Meziříčí
případné páté zápasy
neděle 11.3.
Draci Šumperk vs. Tatra Kopřivnice
Bobři Valašské Meziříčí vs. Ďáblové Nový Jičín

Semifinále

Semifinálové boje startují ve středu 14. března. První a druhý tým tabulky, tedy Poruba a Hodonín, začínají na domácím ledě. K nim se připojí vítězové z předkola, tedy ten hůře postavený bude hrát proti Porubě, tabulkově lépe postavený tým si to rozdá s Hodonínem. Rozpis bude následující:

středa 14.3.HC RT TORAX Poruba 2011 vs. ?
Drtiči Hodonín vs. ?
pátek 16.3.? vs. HC RT TORAX Poruba 2011
? vs. Drtiči Hodonín
neděle 18.3.HC RT TORAX Poruba 2011 vs. ?
Drtiči Hodonín vs. ?
případné čtvrté zápasy
úterý 20.3.
? vs. HC RT TORAX Poruba 2011
? vs. Drtiči Hodonín
případné páté zápasy
čtvrtek 22.3.
HC RT TORAX Poruba 2011 vs. ?
Drtiči Hodonín vs. ?

Finále

Boje o finále následně začne v neděli 25. března. Výhodu domácího zápasu bude mít opět lépe postavený tým v tabulce po základní části. Následuje zápas v úterý 27. března u hůře postaveného finalisty. Celá série může skončit ve čtvrtek 29. března, případně se mohou odehrát další utkání, a to v sobotu 31. března a nejzazší termín, kdy bude znám vítěz, je pondělí 2. dubna 2018.

Skupiny Střed a Západ

České skupiny budou mít také letos společné playoff (označené jako playoff A), do kterého postupuje z každé skupiny osmička nejlepších týmů. Ovšem osmifinále složí dvojice týmů ze stejné skupiny. Od čtvrtfinále budou dvojice složeny vždy křížem tak, aby lepší tým z jedné skupin narazil vždy na horšího ze skupiny druhé. Finále se v Čechách nehraje, jelikož oba vítězové semifinálových sérií postupují rovnou do kvalifikace o WSM Ligu proti vítězi playoff skupiny Východ.

Kvalifikace o WSM Ligu

Kvalifikace o WSM Ligu začíná ve čtvrtek 5. dubna a hrají ji celkem tři týmy, a to systémem každý s každým dvoukolově. Postoupit však může jen jeden a rozhodne o něm tabulka kvalifikace, proto se podívejte na následující rozpis:

čtvrtek 5.4.2. finalista playoff A vs. vítěz playoff B
sobota 7.7.1. finalista playoff A vs. 2. finalista playoff A
pondělí 9.4.vítěz playoff B vs. 1. finalista playoff A
středa 11.4.vítěz playoff B vs. 2. finalista playoff A
pátek 13.4.2. finalista playoff A vs. 1. finalista playoff A
neděle 15.4.1. finalista playoff A vs. vítěz playoff B